Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tortellini bolognese

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här rätten kan mätta den allra hungrigaste. Dessutom är den både väldoftande och smakrik och ett nöje att tillreda.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tillred tortellinin enligt anvisning på paketet men uteslut saltet. Häll av vattnet genom ett durkslag.
  2. Fräs köttfärsen i en stor, fettsnål stekpanna tills den inte längre är rosa, ca 10 minuter. Ta upp färsen med en hålslev och lägg den på hushållspapper att rinna av. Skölj ur pannan.
  3. Häll lite olja eller flytande margarin i pannan. Tillsätt morot, lök och vitlök och låt mjukna, ca 5 minuter, på medelvärme under omrörning.
  4. Häll tillbaka köttet i pannan, tillsätt svamp, rödvin, tomatpuré, oregano och peppar. Koka samman under omrörning ca 10 minuter. Häll upp tortellinin på serveringstallrikar. Skeda över såsen och strö på färskriven parmesanost. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.