- Serverar: 2 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Ursprungsreceptet kommer från Coop Medmera-tidningen, men jag har ändrat lite i receptet. Dessutom är tomatsåsen så otroligt god att parmaskinkan kan uteslutas. Och vips har du en vegetarisk rätt.
Dubblera receptet om du ska ha 4 portioner.
Instruktioner
- Börja med tomatsåsen.
Hetta upp olivolja i en panna. Lägg i vitlök, lök och morot. Fräs på svag värme tills löken och vitlöken mjuknar utan att ta färg, cirka 5 minuter.
- Tillsätt tomatpuré och balsamvinäger. Låt det fräsa en kort stund så att inte såsen smakar fränt.
Häll i krossade tomater. Smaka av med strösocker.
- Fyll på med vatten, citronskal, salt och chili/sambal oelek. Låt puttra på svag värme utan lock i cirka 30 minuter, tills såsen inte är vattnig.
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
- (Parmaskinkan kan uteslutas)
Värm en panna med olivolja. Lägg i prosciuttoskivorna i oljan. När prosciutton fått lite färg, efter cirka 1 minut, l
Lägg i pasta, tomatsås och 1 dl riven parmesanost samt hela basilikablad.
- Slunga runt blandningen i pannan tills allt är blandat och osten har smält.
Servera med riven parmesanost och ruccola/babyspenat som blandas ner i pastan.
Publicerat den
26 januari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Du har alldeles rätt,såsen är jättegod. Gjorde endast tomatsåsen eftersom jag behövde ett komplement till mina köttfärsbiffar. Använde mig av färska tomater eftersom jag inte hade krossade tomater hemma och tror att det blev minst lika bra. Köttfärsbiffarna tillsammans med tomatsåsen blev också en toppenrätt.