Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tortilla med paprika och potatis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här rätten smakar gott varm, ljummen och kallt. Tortillan blir bäst om den steks i två stekpannor och att äggen ska stadga sig men ytan ska fortfarande vara krämig på ytan. 360 kalorier per portion

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och strimla löken. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Skala och skär potatisen i tärningar. Hacka hälften av basilika bladen grovt. Vispa ägg, ost, ½ tsk salt och 1 krm peppar samt vatten med en gaffel så att det blandas väl.
  2. Stek först lök och paprika i oljan, lägg i potatistärningarna att fräsa med. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar och strö över basilikan. Lyft upp hälften av grönsakerna.
  3. Häll ner äggsmeten i pannan, lyft tortillan så att lös smet kan rinna ner och stelna. Tortillan är färdig när den stadgat sig men fortfarande är krämig på ytan. Strö över resten av grönsakerna. Garnera med basilika bladen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.