- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Vet inte vad jag ska kalla dessa egentligen, de är iaf väldigt goda, och enkla att göra.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Koka riset.
- Strimla köttet i ganska tunna bitar och stek i en ganska stor stekpanna med höga kanter. Salta och peppra. Om man gör på fläskkotlett kan det vara bra att köttet får koka lite så när alla bitar har fått färg kan man ha på lite vatten och låta det koka ett tag.
- Hacka löken och blanda med köttet. Strimla paprikorna och blanda i. Ha på soja. Blanda i creme fraiche och lite mer än halva burken med tacosås. Låt det koka ihop lite och smaka av. Ha i en buljongtärning om det behövs. Jag brukar ta grönsaksbuljong.
- Blanda riset i stekpannan, och fördela fyllningen som en sträng i mitten på tortillabröden. Rulla ihop dem och lägg dem på en plåt med öppningen neråt. Häll tacosåsen som är över, på rullarna och strö på riven ost. Ställ in i ugnen tills osten smält, ca 5 minuter. Servera med sallad.
Publicerat den
19 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Det låter som en smarrig variant på enchiladas det där! Fast "rullar" funkar ju det med :)