- Serverar: 3 portioner
- Tid: 3 minuter
Skriv ut
Supergoda, och det är hemkunskapens recept också! Lätt att göra glutenfria.
Instruktioner
- Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en skål.
Men spara lite till bakbordet.
Fördela margarinet i mjölblandningen med fingertopparna.
- Tillsätt vatten och arbeta degen med en träsked. Den ska lossna från skålen, gör den inte det tillsätter du lite mer mjöl.
Men ta ej för mycket mjöl, då blir den smulig.
- Ta upp degen och arbeta den smidig på mjölat bakbord.
Dela degen i 3 delar. Kavla ut varje kaka till den storlek du tycker passar.
- Värm en stekpanna. Grädda kakorna på båda sidor i het, torr stekpanna tills de fått vacker färg ca 2-3 min.
Låt svalna på hög under bakduk. De ska förvaras i plastpåse.
- Ibland blir de torra, hårda och smular. För att förhindra detta brukar jag lägga dem i plastpåsen strax efter gräddning. Då blir de mjuka, och håller ihop. Ett tips bara.
Publicerat den
11 oktober 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Snabbt och lätt. Matigare än vanliga. Kanske inte rikigt som köpebröden men plus för hur snabbt det går att göra och att man i princip alltid har ingredienserna hemma.