Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuka tortillabröd

(1 kommentar)  
  • Serverar: 3 portioner
  • Tid: 3 minuter
Skriv ut

Supergoda, och det är hemkunskapens recept också! Lätt att göra glutenfria.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en skål. Men spara lite till bakbordet. Fördela margarinet i mjölblandningen med fingertopparna.
  2. Tillsätt vatten och arbeta degen med en träsked. Den ska lossna från skålen, gör den inte det tillsätter du lite mer mjöl. Men ta ej för mycket mjöl, då blir den smulig.
  3. Ta upp degen och arbeta den smidig på mjölat bakbord. Dela degen i 3 delar. Kavla ut varje kaka till den storlek du tycker passar.
  4. Värm en stekpanna. Grädda kakorna på båda sidor i het, torr stekpanna tills de fått vacker färg ca 2-3 min. Låt svalna på hög under bakduk. De ska förvaras i plastpåse.
  5. Ibland blir de torra, hårda och smular. För att förhindra detta brukar jag lägga dem i plastpåsen strax efter gräddning. Då blir de mjuka, och håller ihop. Ett tips bara.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • pleta 27 augusti 2013

    Snabbt och lätt. Matigare än vanliga. Kanske inte rikigt som köpebröden men plus för hur snabbt det går att göra och att man i princip alltid har ingredienserna hemma.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.