Goda tortillabröd är enkla att göra själv och de är nästan gratis, men det tar lite tid. Bröden går bra att frysa in så baka en stor sats.
Instruktioner
- Lägg vetemjöl, yoghurt, bakpulver, salt och olivolja i en bunke. Arbeta ihop ingredienserna till en smidig och elastisk deg. Knåda ca 10 minuter.
- Dela degen i 12 bitar och kavla ut dem till tunna kakor, 12-14 cm i diameter, på ett mjölat bakbord.
- Stek bröden 1-2 minuter per sida i en mediumhet stekpanna utan fett.
- Slå in bröden i en bakduk allt eftersom de är klara. När alla är klara serverar du dem med din favoritfyllning, t.ex. grönsaker, kött och salsa.
- Tortillan håller sig i en vecka förvarad i en lufttät burk. Värm brödet hastigt i ugn eller i mikron precis innan det ska ätas. Överbliven tortilla kan rivas i lagom stora bitar och stekas i olivolja. Strö sedan över lite vitlökssalt eller flingsalt. Det är också gott att spraya på lite vatten och strö på flingsalt och örter och sedan "torka" bröden i 200 grader i ugnen några minuter.
Publicerat den
8 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegoda bröd! Jag gör alltid dessa när jag ska ha tacos. Det tar ju lite tid men det är det värt, ett toppenrecept!
Tortillabröden vart en favorit.
Topp betyg!! :) Enkla att göra, lägger dem 1,20 s rakt på spisplattan men gräddar bara på ena sidan. Lägger dem sedan i en stor påse som jag har en bakduk i så de håller sig mjuka. (Kavlar ut dem med en randkavel)
Underbara!