En mycket god tortilla som förrätt eller som huvudrätt
Instruktioner
- Torillan räcker till 10 personer om den serveras som förrätt.
Severar man den som lunchrätt/middag så räcker den till 4 personer.
Andvänd gärna en fast potatis.
- 1. Skala & skär potatisen i tunna skivor. Finstrimla löken.
2. Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna. Sten potatisen på medelstark värme ca 10 min.
3. Tillsätt löken, salt & peppar och stek ytterligare ca 3 minuter eller tills löken & potatisen är mjuka.
4. Vispa upp äggen & häll den över potatis- lökblandningen. Stek på medelstark värme ca 2 min. Vänd med hjälp av ett lock & stek andra sidan ca 2 min.
5. Räkorna: Skala räkorna. Ansa & finhacka salladslöken. Dela & kärna ur pepparfrukten. Skala vitlöken. Finhacka pepparfrukten & vitlöken.
6. Stek löken, pepparfrukten & vitlöken i olivolja ca 2 min. Rör ner räkorna & persiljan & låt allt bli hett. Smaka av med salt om det behövs. Stek inte räkorna länge, då blir dom sega.
7. Severa torillan i bitar med räkor & sallad.
- Smaklig måltid & hoppas det smakar :)
Publicerat den
22 mars 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
3 vitlöksklyftor eller 3 hela vitlökar? Mvh Maria.
3 st vitlöks klyftor. :)