Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enchiladas med köttfärs

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Ett recept som cirkulerat på jobbet och blivit väldigt populärt. Jag brukar göra dubbel sats i långpanna. Ännu godare om man blandar i en påse tacokryddor i köttfärsen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i lite matfett. Tillsätt färsen och bryn den smulig. Tillsätt kryddor och vatten. Låt småkoka ca 8-10 min.
  2. Lägg ut bröden och fördela köttfärsen på mitten. Rulla ihop och lägg med skarven nedåt i en smord elfast form.
  3. Tärna tomaterna och strö dem ovanpå.
  4. Sås: Blanda vatten, buljong och tomatpure i en kastrull. Låt koka upp.
  5. Häll i resten av ingredienserna och låt koka upp på nytt. Häll såsen över tomaterna. Strö över riven ost och oliver.
  6. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min i 200 grader.
  7. Servera med en god sallad.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Ariel 30 maj 2010

    Jag lade i en påse tacokryddor i köttfärsen och det blev väldigt gott. Smaken blev kanske lite väl mastig så jag tror att man kan minska till 1/2 buljongtärning i såsen när man använder tacokryddor i färsen. Det ska jag testa nästa gång. Tack för receptet! :)

  • evalena69 22 februari 2012

    Detta är så himla gott, jag rör även ner 1/2 burk old el paso cheese salsa i köttfärsröran.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.