- Serverar: 4 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Ett recept som cirkulerat på jobbet och blivit väldigt populärt. Jag brukar göra dubbel sats i långpanna. Ännu godare om man blandar i en påse tacokryddor i köttfärsen.
Instruktioner
- Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i lite matfett. Tillsätt färsen och bryn den smulig. Tillsätt kryddor och vatten. Låt småkoka ca 8-10 min.
- Lägg ut bröden och fördela köttfärsen på mitten. Rulla ihop och lägg med skarven nedåt i en smord elfast form.
- Tärna tomaterna och strö dem ovanpå.
- Sås: Blanda vatten, buljong och tomatpure i en kastrull. Låt koka upp.
- Häll i resten av ingredienserna och låt koka upp på nytt. Häll såsen över tomaterna. Strö över riven ost och oliver.
- Gratinera mitt i ugnen ca 20 min i 200 grader.
- Servera med en god sallad.
Publicerat den
29 april 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jag lade i en påse tacokryddor i köttfärsen och det blev väldigt gott. Smaken blev kanske lite väl mastig så jag tror att man kan minska till 1/2 buljongtärning i såsen när man använder tacokryddor i färsen. Det ska jag testa nästa gång. Tack för receptet! :)
Detta är så himla gott, jag rör även ner 1/2 burk old el paso cheese salsa i köttfärsröran.