Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tortillasbröd

 
  • Serverar: 15 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Ett riktigt bra recept på tortillasbröd på majsmjöl (och vete) som ger brödet dess speciella smak. Detta är också ett bra grundrecept på ogräddade tortillas och är mycket lätt att arbeta med.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda vetemjöl, majsmjöl, salt och bakpulver i en skål. Tillsätt oljan och vatten.
  2. Arbeta ihop till en smidig deg. Dela sedan degen i 15 st bitar (eller mer om du vill ha mini tortillas) och kavla ut dem till tunna kakor ca 17 cm i diameter.
  3. Grädda kakorna på båda sidorna i en het, torr stekpanna tills de fått vacker färg (ca 2-3 min per tortilla)
  4. Serveras direkt varma. Eller låt svalna på galler och värm dem snabbt när dom ska serveras.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.