Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tortillasoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Het soppa med läcker och knaprig topping. Minska på chilin för en barnvänligare variant. Friterade tortillas kan ersättas med tortillachips.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i smör. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Tillsätt den och urkärnad chili. Krydda med koriander och spiskummin och fräs ca 2 minuter, tills löken är genomskinlig.
  2. Lägg i buljongtärningarna, häll på tomater och vatten. Sjud ca 30 minuter under lock på låg värme. Ta upp chilin för en mildare soppa eller låt den vara kvar för en soppa med hetta. Mixa soppan.
  3. Tillbehör: Dela och skär tortillabröden i fina strimlor. Hetta upp 3 dl olja i en kastrull. Fritera tortillastrimlorna tills de fått fin färg, ca 2 minuter. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Fräs kycklingen i 1 msk olja i en stekpanna, salta. Tärna avokadorna.
  4. Servera soppan med alla tillbehör.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.