Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tortillasoppa med kyckling

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 3 timmar
Skriv ut

Från Jill Johnssons kokbok - tar lite tid att göra, men oj vad god den blir!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skär en av lökarna i klyftor. Skala och skär morötterna i grova bitar. Lägg det och anchochilin, lagerblad och vitpepparkorn tillsammans med kycklingen i en stor kastrull, minst 5 liter. Tillsätt salt och vatten så att det täcker. Koka upp och låt sjuda under lock cirka 1 timme, tills kycklingen är klar och ingen röd vätska tränger ur när du skär i den tjockaste delen. Ställ kycklingen att svalna i spadet och ställ sedan in hela grytan i kylen.
  2. Ta upp kycklingen. Ta upp anchochilin och spara den. Sila av och spara buljongen. Plocka kycklingköttet från benet och dela i mindre bitar. Skala och finhacka den resterande löken och vitlöken. Dela, kärna ur och finhacka den färska chilin. Fräs lök, vitlök och chilihacket i olja några minuter tills löken blivit mjuk. Lägg fräset samt anchochilin (utan skaft) i en matberedare. Sila av burktomaterna och lägg i dem. Tillsätt 3 dl av kycklingbuljongen och mixa slätt. Häll det och kycklingköttet i en stor kastrull. Späd med ytterligare buljong, ca 9 dl till önskad konsistens beroende på om du vill ha gryta eller soppa. Hit kan soppan förberedas ett par dagar innan servering. Hetta upp kycklingkoket. Tillsätt tabasco eller cayennepeppar och pressa i limejuice. Smaka av med salt och peppar och mer hetta från tabasco eller cayenne om du vill. Dela, kärna ur och skär avocadoköttet i bitar. Servera soppan i skålar och ha avocado, majs, riven ost och koriander som valfria tillbehör.
  3. Tortillastrips: klipp eller skär bröden i cm-breda strimlor. Hetta upp olja i en vid kastrull eller stekpanna till 180 grader. Fritera remsorna i omgångar så att de blir gyllene och krispiga. Låt rinna av på hushållspapper.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.