Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Färsk ananas och äpplen med Tosca

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Ännu ett av mina eget komponerade recept med ananas. För att lyckas med detta recept så måste du välja en väl mogen och gyllengul ananas som doftar kraftigt aromatiskt. Det är inte alltid det går att få - men det går att råda bot på. Ta en liten skål - lagom så att dess överkant täcker precis botten på ananasen. Fyll på vatten i skålen så att endast resten av fruktens skaft täcks av vatten. Ställ nu frukten med vatten i ett ljust fönster med mycket sol och värme. Fyll på regelbundet vatten. Frukten dricker mycket vatten medans den mognar och blir gul. Då du väl beslutar dig att frukten är färdig att skäras upp - behöver du inte ta bort mittenstocken - då den nu även blivit mjuk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala, kärna ur äpplena. Skär dem därefter i tunna skivor. Skala och skär ananasen i cm-tjocka skivor. Tag bort mittstocken om - och endast om - du tycker den är för hård. Tärna nu ananasen så att du får motsvarande volym som du har äpplen. Alltså: lika delar äpplen och ananas. Blandas.
  2. Socker och kanel blandas. Häll det över fruktblandningen. Blandas väl. Lägg blandningen i en smord form i vilken pajen skall gäddas. Låt fruktblandningen saftas lite i ugnen i 200 graders värme i ca. 10 minuter.
  3. Tag ut formen. Gör toscasmeten. Genom att du först smälter ner smöret med sockret. Fyll på med sirap och vispgrädde då det fortfarande är varmt. Då det nu är blandat. Tag av grytan av spisen! Blanda nu ner mandeln, havregrynen och mjölet. Blandas väl. Häll toscasmeten över den saftiga frukten. Se till att det täcker väl frukten.
  4. Grädda nu pajen i ugnen i 200 grader i ca 20 minuter på den nedre falsen. Eller tills pajen blir vackert gyllenbrun.
  5. Låt pajen svalna och serveras ljummen med vaniljglass, grädde eller vaniljsås.
  6. Jag lovar dig!!!! Pajen är värt allt besvär. OBS - den är mycket mäktig.
  7. Den går alldeles utmärkt att frysa.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • moni63 27 mars 2009

    Tack för ett mycket gott recept! Min äldste kille tyckte att det var jättegott medan den andre inte ville smaka. Själv tyckte jag att den var god men mäktig som sagt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.