Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Toscabakelser

(1 kommentar)  
  • Serverar: 16-20 portioner
Skriv ut

Tänk på att knäckglasyren bara ska få ett mycket kort uppkok, annars kan den sockra sig. Typiskt för toscabakelserna är ju att knäcken ska vara lite seg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Arbeta ihop mördegen på bakbordet och lägg den att vila en stund i kylen.
  3. Rör matfett och socker till fyllningen. Tillsätt ägget och blanda i mjölet.
  4. Klä välsmorda bakelseformar med mördegen och fördela fyllningen i formarna. Ställ dem på plåt och grädda dem ca 10 minuter eller tills fyllningen nätt och jämnt stannat.
  5. Blanda alla ingredienserna till glasyren i en liten kastrull och låt dem få ett kort uppkok under omrörning.
  6. Fördela glasyren över de halvgräddade bakelserna och sätt åter in dem ca 10 minuter i ugnen tills knäcken är läckert brun.
  7. Låt bakelserna svalna och lossa dem sedan ur formarna med en liten spetsig kniv.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • ZNilla 13 december 2010

    Hur varm ugn vid gräddningen?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.