Tänk på att knäckglasyren bara ska få ett mycket kort uppkok, annars kan den sockra sig. Typiskt för toscabakelserna är ju att knäcken ska vara lite seg.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Arbeta ihop mördegen på bakbordet och lägg den att vila en stund i kylen.
- Rör matfett och socker till fyllningen. Tillsätt ägget och blanda i mjölet.
- Klä välsmorda bakelseformar med mördegen och fördela fyllningen i formarna. Ställ dem på plåt och grädda dem ca 10 minuter eller tills fyllningen nätt och jämnt stannat.
- Blanda alla ingredienserna till glasyren i en liten kastrull och låt dem få ett kort uppkok under omrörning.
- Fördela glasyren över de halvgräddade bakelserna och sätt åter in dem ca 10 minuter i ugnen tills knäcken är läckert brun.
- Låt bakelserna svalna och lossa dem sedan ur formarna med en liten spetsig kniv.
Publicerat den
20 februari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hur varm ugn vid gräddningen?