Prova Cane syrup i knapriga kakor till fikat , i kolatårtan på födelsedagen eller att spritsa som sås över efterrätten.
Instruktioner
- Degen:
Arbeta samman alla ingredienserna.
Tryck ut degen i en pajform, 25 cm i diameter.
Ställ i kylskåp i 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200°.
Förgrädda skalet i 10 minuter.
- Fyllningen:
Skala och kärna ur frukten. Skär frukten i bitar och lägg dessa i en kastrull tillsammans med sirap, vatten och potatismjöl. Värm tills frukten mjuknat något. Lägg frukten i pajskalet.
- Smeten:
Blanda samman ingredienserna till toscasmeten i en kastrull och sjud under omrörning tills det tjocknat. Bred smeten över frukten.
- Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 15 minuter, tills toscan har blivit gyllenbrun.
- Serveras ljummen med lite vaniljsås eller vaniljglass.
Publicerat den
17 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar