Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Toscapaj

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Prova Cane syrup i knapriga kakor till fikat , i kolatårtan på födelsedagen eller att spritsa som sås över efterrätten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Degen: Arbeta samman alla ingredienserna. Tryck ut degen i en pajform, 25 cm i diameter. Ställ i kylskåp i 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200°. Förgrädda skalet i 10 minuter.
  3. Fyllningen: Skala och kärna ur frukten. Skär frukten i bitar och lägg dessa i en kastrull tillsammans med sirap, vatten och potatismjöl. Värm tills frukten mjuknat något. Lägg frukten i pajskalet.
  4. Smeten: Blanda samman ingredienserna till toscasmeten i en kastrull och sjud under omrörning tills det tjocknat. Bred smeten över frukten.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 15 minuter, tills toscan har blivit gyllenbrun.
  6. Serveras ljummen med lite vaniljsås eller vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.