Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Toscansk hummersoppa

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Lyxig soppa för fina festen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina och rensa humrarna.
  2. Hacka och fräs skalen i smör i en gryta. Rör ner vitlök, tomatpuré, salvia och mjöl. Späd med buljong och vin eller citronsaft och vatten. Låt skalen koka ca 15 min.
  3. Sila soppan och rör ner hälften av crème fraichen. Smaksätt soppan med cayennepeppar, marsala och salt. Lägg i hummerköttet skuret i bitar och servera med bröd och en klick crème fraiche och lite färsk salvia.
  4. Tips! Man kan också köpa färdig hummersoppa och krydda den med pressad vitlök, salvia, marsalavin och crème fraiche.
  5. Byt ut hummern mot ca 400 gram räkor för en budgetvariant. Använd skalen på samma sätt som i receptet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.