Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Toscapäron med hallon

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Varm dessert med toscapäron och hallon. "Snöa" över lite florsocker vid serveringen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 225°
  2. Skala, dela och kärna ur päronen.
  3. Koka upp sockerlagen i en kastrull. Lägg ner päronhalvorna och låt dem sjuda, ca 3 minuter. Ta upp päronen och lägg dem på ett ugnssäkert fat.
  4. Blanda ingredienserna till toscasmeten i en kastrull. Låt koka upp under ständig omrörning.
  5. Bred toscasmeten över päronhalvorna. Så här långt kan du förbereda. Ställ in fatet i mitten av ugnen och låt toscasmeten få färg, ca 10 minuter.
  6. Servera päronen med hallon. Dekorera med citronmeliss och sikta över florsocker.
  7. Tips! Vaniljglass eller vispad grädde smaksatt med punsch eller mandellikör är gott till.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Born61 18 januari 2010

    Underbart god dessert, inte minst när man älskar allt med tosca. En klar 5:a.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.