Varm dessert med toscapäron och hallon. "Snöa" över lite florsocker vid serveringen.
Instruktioner
- Ugn: 225°
- Skala, dela och kärna ur päronen.
- Koka upp sockerlagen i en kastrull. Lägg ner päronhalvorna och låt dem sjuda, ca 3 minuter. Ta upp päronen och lägg dem på ett ugnssäkert fat.
- Blanda ingredienserna till toscasmeten i en kastrull. Låt koka upp under ständig omrörning.
- Bred toscasmeten över päronhalvorna. Så här långt kan du förbereda. Ställ in fatet i mitten av ugnen och låt toscasmeten få färg, ca 10 minuter.
- Servera päronen med hallon. Dekorera med citronmeliss och sikta över florsocker.
- Tips!
Vaniljglass eller vispad grädde smaksatt med punsch eller mandellikör är gott till.
Publicerat den
31 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Underbart god dessert, inte minst när man älskar allt med tosca. En klar 5:a.