Toscapaj

Prova Cane syrup i knapriga kakor till fikat , i kolatårtan på födelsedagen eller att spritsa som sås över efterrätten.

Toscapaj
Källa: www.Dansukker.se
Uppladdad av: guardianlinda
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

Pajdeg:
125 g smör eller margarin
3 ½ dl vetemjöl
1 msk Cane syrup/Rörsocker sirap (Dansukker)
2 tsk vaniljsocker

Fyllning:
500 g frukt t ex äpplen, päron eller plommon
½ dl Cane Syrup/Rörsocker sirap (Dansukker)
½ dl vatten
2 msk potatismjöl

Toscasmet:
100 g smör eller margarin
100 g skalad, flisad mandel
1 dl Cane Syrup/Rörsocker sirap (Dansukker)
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk

Betyg (0 röster)
Antal personer
Ca 10 bita
Visningar:
7977
Sparat:
175

Gör så här

Degen:
Arbeta samman alla ingredienserna.
Tryck ut degen i en pajform, 25 cm i diameter.
Ställ i kylskåp i 30 minuter.

Sätt ugnen på 200°.
Förgrädda skalet i 10 minuter.

Fyllningen:
Skala och kärna ur frukten. Skär frukten i bitar och lägg dessa i en kastrull tillsammans med sirap, vatten och potatismjöl. Värm tills frukten mjuknat något. Lägg frukten i pajskalet.

Smeten:
Blanda samman ingredienserna till toscasmeten i en kastrull och sjud under omrörning tills det tjocknat. Bred smeten över frukten.

Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 15 minuter, tills toscan har blivit gyllenbrun.

Serveras ljummen med lite vaniljsås eller vaniljglass.
Dela

LIKNANDE RECEPT

Toscapaj recept
över 2 månader
av zonale
över 2 månader
över 2 månader
av UllaC
över 2 månader
av mavve
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.