Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Toscapaj med frukt

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Har man gott om äpplen och plommon skall man passa på att göra denna smarriga desserten som har ett underbart toscatäcke.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200º. Hacka samman ingredienserna till pajbottnen. Tryck ut degen jämnt i en runt pajform, ca 24 cm i diam. Låt vila kallt i minst 30 minuter.
  2. Förgrädda pajskalet i nedre delen av ugnen i ca 10 min.
  3. Skala och kärna ur äpplena, skär i mindre bitar. Kärna ur och skär varje plommon i ca 6 klyftor.
  4. Värm fruktbitarna i en kastrull på svag värme. Vicka på kastrullen då och då så att de mjuknar jämnt utan att gå sönder, ca 5 minuter. Ställ åt sidan att svalna.
  5. Mät i en annan kastrull upp ingredienserna till toscasmeten förutom mandelspånen. Värm upp under omrörning och låt småkka i 5-6 minuter tills smeten tjocknat något. Ta kastrullen från värmen och tillsätt mandeln.
  6. Ringla honungen över frukten och sikta över potatismjölet. Vänd runt varsamt. Bre ut frukten i det förgräddade pajskalet och klicka över toscasmeten.
  7. Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
  8. Servera ajen lätt ljummen med lite grädde eller vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.