Har man gott om äpplen och plommon skall man passa på att göra denna smarriga desserten som har ett underbart toscatäcke.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200º.
Hacka samman ingredienserna till pajbottnen. Tryck ut degen jämnt i en runt pajform, ca 24 cm i diam. Låt vila kallt i minst 30 minuter.
- Förgrädda pajskalet i nedre delen av ugnen i ca 10 min.
- Skala och kärna ur äpplena, skär i mindre bitar. Kärna ur och skär varje plommon i ca 6 klyftor.
- Värm fruktbitarna i en kastrull på svag värme. Vicka på kastrullen då och då så att de mjuknar jämnt utan att gå sönder, ca 5 minuter. Ställ åt sidan att svalna.
- Mät i en annan kastrull upp ingredienserna till toscasmeten förutom mandelspånen. Värm upp under omrörning och låt småkka i 5-6 minuter tills smeten tjocknat något. Ta kastrullen från värmen och tillsätt mandeln.
- Ringla honungen över frukten och sikta över potatismjölet. Vänd runt varsamt. Bre ut frukten i det förgräddade pajskalet och klicka över toscasmeten.
- Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
- Servera ajen lätt ljummen med lite grädde eller vaniljglass.
Publicerat den
8 november 2009
Liknande recept
Skriv kommentar