Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Toscapaj med hallon och blåbär

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Smaskens till efterrätt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör först pajdegen: Smält matfettet och låt det svlana.
  2. Blanda mjöl, bakpulver och socker i en bunke. Tillsätt matfettet och kör med elvispen till en jämn smet, är den lite smulig gör det inget.
  3. Tryck ut degen i en pajform, ca 26 cm i diameter. Ställ in ca 30 minuter i kylskåp.
  4. Förgrädda pajskalet 10 minuter i nedre delen av ugnen, i 200 grader.
  5. Gör fyllningen: Fördela bären i pajskalet och strö över socker och potatismjöl.
  6. Gör toscasmeten: Lägg matfett, socker, mjöl och mjölk i en kastrull och låt sjuda under ständig omrörning. Smeten ska tjockna något. OBS! Det får inte börja koka för då separerar fettet från det övriga och smeten blir blaskig. Om detta händer, tillsätt då lite idealmjöl eller vetemjöl utrört i lite vatten.
  7. När smeten tjocknat, tillsätt mandelspån och klicka ut smeten över bären.
  8. Grädda pajen i mitten av ugnen, 200 grader, ca 20 minuter tills den fått fin färg.
  9. Servera med vaniljglass, vaniljsås eller vispad grädde.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • kattfnatt 17 februari 2008

    Supergod paj :-)

  • FiaBerg 14 oktober 2012

    Den här gör jag ofta och är hela familjens favoitblåbärspaj!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.