Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Toscapaj med svarta vinbär

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

En god kontrast mellan vinbären och det söta toscatäcket.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ingredienserna till botten i en matberedare eller för hand. Låt vila i kylen ca 30 minuter.
  2. Tryck ut degen i en form, gärna med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter. Fäst en remsa av aluminiumfolie runt kanten.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader 10-15 minuter. Ta bort folieremsan och låt kallna.
  4. Fyll bottnen med rensade svarta vinbär. Hacka nötterna grovt. Blanda dem med övriga ingredienser till fyllningen i en kastrull.
  5. Smält och sjud på svag värme, den får inte koka! Bred glasyren över bären och grädda i 225 grader ca 10 minuter.
  6. Lossa kanten och servera den gärna ljummen med glass till. Samma efterrätt kan göras av krusbär.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • lisejo 11 augusti 2011

    Mycket god efterrätt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.