En god kontrast mellan vinbären och det söta toscatäcket.
Instruktioner
- Blanda ingredienserna till botten i en matberedare eller för hand. Låt vila i kylen ca 30 minuter.
- Tryck ut degen i en form, gärna med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter. Fäst en remsa av aluminiumfolie runt kanten.
- Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader 10-15 minuter. Ta bort folieremsan och låt kallna.
- Fyll bottnen med rensade svarta vinbär. Hacka nötterna grovt. Blanda dem med övriga ingredienser till fyllningen i en kastrull.
- Smält och sjud på svag värme, den får inte koka!
Bred glasyren över bären och grädda i 225 grader ca 10 minuter.
- Lossa kanten och servera den gärna ljummen med glass till. Samma efterrätt kan göras av krusbär.
Publicerat den
2 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mycket god efterrätt.