En mäktig men riktigt god kaka. Servera den till kaffet eller som dessert.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175º
.
Rör smör och strösocker ljust och pösigt.
Tillsätt äggen ett i taget och rör mellan varje ägg.
Vänd ner gräddfilen.
- Blanda samman de torra ingredienserna, sikta ner dem i smeten och rör om.
- Bred ut smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter. Täck gärna botten med bakplåtspapper.
- Skölj och ansa rabarbern. Dela den i 2 cm långa bitar och tryck ner dem i smeten.
- Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 45 minuter, täck med folie om kakan får för mycket färg.
- Toscasmet: Blanda smör, mandelspån, strösocker, vetemjöl och vispgrädde i en kastrull. Koka ihop på svag värme under omrörning. Ta av kastrullen från värmen och vänd ner vaniljsockret.
- Bred ut toscasmeten på den gräddade kakan och grädda ytterligare 15 minuter.
- Servera med vispad grädde.
Publicerat den
4 maj 2011
Kommentarer
Skriv kommentar
Ser jättesmarrigt ut. Den spar jag i min kokbok. Tack. :-)
låter gott. Den ska jag göra någon dag. :D
Mmmm.. Så fort rabarbern kommit upp tillräckligt så testar jag denna kaka. Tack. Karin
Den provar jag i morgon
Trevligt! Sparas för att testas senare. :)
Den var så god.... :) Min som och jag gjorde den idag.
Ska bakas i kväll, rabarberna frodas i mängder och mycket kräm blir det, kul med andra inslag.
Den här spar jag i kokboken. Till helgen kanske jag provar! Lena88
mmm, fick dela med mej av receptet på en gång :)