Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Toscarutor i långpanna

(1 kommentar)  
Skriv ut

En ljuvligt god toscakaka i långpanna, en mjuk kaka med ett underbart knäckigt täcke.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skålla och hacka mandeln innan du börjar baka.
  3. Rör smör och socker poröst, tillsätt ett ägg i taget under omrörning och blanda sedan ner mjölet och bakpulvret tillsammans med mjölken.
  4. Häll smeten i en långpanna (ca35x25) med bakplåtspapper och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 25 minuter.
  5. Glasyr: Blanda ingredienserna i en kastrull och värm på svag värme tills allt har tjocknat något. Bred glasyren på kakan och grädda ytterligare 10-15 minuter i 175 grader till en gyllenbrun yta.
  6. Låt kakan kallna och skär i lagom stora bitar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • emaxen 21 oktober 2010

    HEJSAN, TACK FÖR ETT LYCKAT RECEPT PÅ TOSCSKAKA I LÅNGPANNA. FULL POTT I BÅDE SMAK O LÄTTBAKAT RECEPT. KRAM EMAXEN

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.