En ljuvligt god toscakaka i långpanna, en mjuk kaka med ett underbart knäckigt täcke.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skålla och hacka mandeln innan du börjar baka.
- Rör smör och socker poröst, tillsätt ett ägg i taget under omrörning och blanda sedan ner mjölet och bakpulvret tillsammans med mjölken.
- Häll smeten i en långpanna (ca35x25) med bakplåtspapper och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 25 minuter.
- Glasyr:
Blanda ingredienserna i en kastrull och värm på svag värme tills allt har tjocknat något.
Bred glasyren på kakan och grädda ytterligare 10-15 minuter i 175 grader till en gyllenbrun yta.
- Låt kakan kallna och skär i lagom stora bitar.
Publicerat den
30 januari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
HEJSAN, TACK FÖR ETT LYCKAT RECEPT PÅ TOSCSKAKA I LÅNGPANNA. FULL POTT I BÅDE SMAK O LÄTTBAKAT RECEPT. KRAM EMAXEN