Vanliga goda Toscarutor tillyxade med tunna äppelskivor. Räkna med strykande åtgång.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175º. Skär äpplena i tunna skivor och vänd ner dem i en kanel- och sockerblandning.
- Smörj och bröa en långpanna, 30 x 40 cm. Eller klä pannan med bakplåtspapper.
- Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret, smöret och grädden. Rör om tills smeten blir jämn och slät.
- Häll halvdelen av smeten i långpannan. Fördela äppelskivorna över smeten i pannan. Täck äppelskivorna med resten av smeten.
- Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 25-30 minuter. Förbered under tiden glasyren.
- Blanda samman ingredienserna i en kastrull. Värm massan under försiktig omrörning tills alltsammans blandat sig och tjocknat. Bred ut glasyren på kakan.
- Flytta upp kakan i ugnen och grädda den i ytterligare 10 minuter, eller tills den fått fin färg.
- Låt den vila i pannan i 10 minuter, innan du skär upp den i rutor.
Publicerat den
1 juni 2009
Liknande recept
Skriv kommentar