Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Toscarutor på mördegsbotten

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Kakor med läcker smak av tosca och choklad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda mjöl, socker och salt i en skål eller matberedare. Tillsätt smöret och gulorna. Knåda snabbt ihop till en deg.
  3. Kavla ut degen på ett bakplåtspapper, ca 25x30 cm. Grädda kakan längst ner i ugnen i 8-10 minuter. Låt den svalna.
  4. Blanda smör, socker, mjöl, mjölk och mandelflarn i en kastrull. Låt blandningen koka ihop och bred toscan över mördegen.
  5. Grädda kakan mitt i ugnen i 10-12 minuter. Skär kakan i rutor när den fortfarande är varm. Låt rutorna kallna.
  6. Doppa kakorna på snedden i smält choklad och låt dem stelna i kylen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.