Hittade det här i mitt bakhäffte
Instruktioner
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjölet med bakpulvret och rör ner detta omväxlande med grädden och det smälta smöret eller margarinet. Häll smeten i en liten långpanna, ca 20x30 cm, klädd med bakplåtspapper och grädda kakan i 200 grader 8-10 minuter.
- Gör under tiden glasyren. Blanda alla ingredienserna i en kastrull och låt glasyren sjuda upp under omröring. Tag kakan ur ungnen och höj ungstempraturen till 225 grader. Bred ut glasyren över kakan och grädda ytterligare ca 5 minuter eller tills glasyren fått fin färg
- Bryt chokladen i bitar och smält den över vattenbad tillsammans med oljan. Skär kakan i bitar och doppa undesidan och kanterna i chokladen. En gaffel är ett bra hjälpmedel när man ska doppa kakorna i glasyren. Lägg kakorna på gaffeln och doppa ner så djupt så att kakaornas kanter drängs i chokladen. Lyft upp och låt rinna av lite. Ställ dem på bakplåtspapper eller folie och låt kakorna stelna
Publicerat den
15 augusti 2010
Liknande recept
Skriv kommentar