Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Toscatårta med vit tobleronefyllning

(10 kommentarer)  
Skriv ut

Så god!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj och bröa en form med löstagbar kant (24cm i diameter). Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt sedan smält smör.
  3. Blanda ihop vetemjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Häll i grädden och rör till en smidig smet. Häll smeten i formen och grädda längst ner i ugnen i ca 25 minuter. Gör glasyren under tiden.
  4. Glasyr: Blanda alla ingredienser till en glasyr i en kastrull. Smält på svag värme i någon minut så allt blandar sig.
  5. Bred glasyren över kakan efter att den har gräddats. Låt den grädda ytterligare i ca 20 minuter tills den har fått en fin färg. Låt svalna.
  6. Fyllning: Smält chokladen och låt den svalna. Vispa grädden och blanda sedan i chokladen väl med en sked. Dela toscakakan och bred ut fyllningen, lägg sist på den andra delen.
  7. Stoppa in tårtan i kylskåpet tills den ska serveras. Njut!

Liknande recept

Kommentarer (10)

  • eliten 7 augusti 2008

    Låter supergott! Men hur stort toblerone ska man ha? 100g? Måste testa detta!!

  • eliten 7 augusti 2008

    Låter supergott! Men hur stort toblerone ska man ha? 100g? Måste testa detta!!

  • Mona88 15 augusti 2008

    Hej 'grill'! Det är jag som är Mona.A och ägaren utav bakpassion.blogg.se som du tagit receptet ifrån... tycker det är superkul, men vill bara att du ska på källa skriva in hela min bloggadress istället för mitt namn, alltså bakpassion.blogg.se (som källa)... Eliten: Du ska ha i en hel toblerone och jag tror det är 100g... standard storleken. Tack så hemskt mycket! MVH/ Mona.A - Bakpassion.blogg.se

  • zonale 18 december 2008

    Kommer att byta ut mitt gamla recept på toscatårta mot detta, framförallt för att det innehåller mindre mängd smör och därför inte känns lika fet i konsistensen. Fyllningen är som kronan på verket!

  • dolores 29 januari 2009

    Fantastiskt god, även om jag inte hittade vit Toblerone. ICA butikerna har väl tagit ut dom ur sortimentet, och dom styr ju som bekant mycket Har efter förfrågan givit bort receptet till mänga..

  • Gull-Britt-Maria 6 februari 2009

    Mycket god tårta. Jag har gjort med både vit och brun toblerone. Den vita var godare men den bruna chokladen går också an. Jag gör gärna om den igen. Jättegod! Gullibritta

  • grill 9 februari 2009

    Den var super god och den var helt kanon dagen efter. Jag hittade inte vi toblerone så det blev brun. Full pott från mig. Jag kommer att göra den många gånger..

  • tina62 9 februari 2009

    Visst är den god! Jag brukar köpa på mej lite vit toblerone så jag har det hemma för den är tyvärr inte lätt att få tag i. Gör den även på vanlig toblerone men den vita är min favorit. Den är nästan godast dagen efter.

  • LottaKi 14 oktober 2010

    Vilken storlek på tobleronen? Ska på kryssning i morgon och tänkte handla toblerone så att jag kan prova denna till dotterns 3-års kalas på söndan.

  • treankare 22 december 2010

    Riktigt god kaka!:)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.