När den första färskpotatisen börjar komma i butikerna är det dags för den här förföriskt doftande sommarrätten.
Instruktioner
- Tvätta potatisen under rinnande vatten, borsta om så behövs. Koka potatisen med skal i vatten ca 20 minuter. Låt potatisen rinna av i ett durkslag, häll tillbaka dem i kastrullen och håll dem varma under lock.
- Ansa salladslöken, skölj och skär i ca 4 cm långa bitar, halvera eventuellt på längden. Skala moroten och skär i skivor.
Skölj zucchinin och skär i skivor. Skölj tomaterna och skär i halvor.
- Skölj kryddörterna och skaka av vattnet, knipsa av timjanbladen och rosmarinbladen, hacka smått.
- Hetta upp oljan i en stekpanna, stek salladslöken och morotskivorna under omrörning i ca 3 minuter. Tillsätt zucchiniskivorna, potatisarna och stek ytterligare 5 minuter.
Lägg slutligen i de halverade tomaterna, salta och peppra och stek ytterligare i 2 minuter.
- Blanda ner kryddörterna och servera potatisgrytan. Garnera med gräslök.
Publicerat den
26 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar