Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Toskansk potatisgryta med grönsaker och kryddörter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

När den första färskpotatisen börjar komma i butikerna är det dags för den här förföriskt doftande sommarrätten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tvätta potatisen under rinnande vatten, borsta om så behövs. Koka potatisen med skal i vatten ca 20 minuter. Låt potatisen rinna av i ett durkslag, häll tillbaka dem i kastrullen och håll dem varma under lock.
  2. Ansa salladslöken, skölj och skär i ca 4 cm långa bitar, halvera eventuellt på längden. Skala moroten och skär i skivor. Skölj zucchinin och skär i skivor. Skölj tomaterna och skär i halvor.
  3. Skölj kryddörterna och skaka av vattnet, knipsa av timjanbladen och rosmarinbladen, hacka smått.
  4. Hetta upp oljan i en stekpanna, stek salladslöken och morotskivorna under omrörning i ca 3 minuter. Tillsätt zucchiniskivorna, potatisarna och stek ytterligare 5 minuter. Lägg slutligen i de halverade tomaterna, salta och peppra och stek ytterligare i 2 minuter.
  5. Blanda ner kryddörterna och servera potatisgrytan. Garnera med gräslök.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.