Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tournedos med potatisbollar

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Tournedos toppad med bacon, lök, paprika, äpple och prästost, serverat med gratinerade mandelpotatisbullar med purjolök och cheddarost och portvin sås. Flott maträtt som går bra att förbereda. Kock: Lasse Falkenberg

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tournedos Salta och peppra köttet. Bryn det i smör i en riktigt varm panna tills det får färg. Lägg köttet på ett ungsäkert fat . Fräs den hackade löken någon minut, tillsätt hackat bacon, paprikan och äpplet. Rör om och låt det fräsa ihop någon minut. Krydda med timjan och balsamvinäger. Ställ det åt sidan och låt det svalna. Värm ugnen till 225 grader. Fördela röran på köttbitarna toppa med osten. Sätt i en stektermometer i mitten på den tjockaste biten. Stek i ugn tills temperaturen stigit till 58 grader då är köttet rosa (medium). Stek tomaterna i skivor, 2 skivor per portion. Krydda med salt, svartpeppar och örtkrydda. Garnera med bladpersilja.
  2. Sås Koka hackad lök, vatten, portvin, gelé, fond och vitpeppar i en kastrull med lock, ca 10 minuter. Vispa ner majsstärkelsen utrörd i lite vatten. Låt det sjuda i ca 3 minuter. Vid servering Värm på såsen och klicka i smöret.
  3. Potatisbollar Skala och koka potatisen. Fräs purjolöken i smör, ej för hårt. Mosa potatisen med 50 gr smält smör i en bunke. Blanda i purjolöken, äggulan och osten. Rör om och smaksätt med salt och vitpeppar. Forma bollar av moset, 2 per portion. Lägg dem i ugnssäker form. In i ugnen på 225 grader i ca 5 minuter, tills de får lite färg. Garnera med bladpersilja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.