Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tournedos Rossini

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gioacchino Rossini var en stor gourmet, minst lika ryktbar för sina improvisationer i köket som för sina operor. Flera maträtter bär hans namn och alla har de en sak gemensamt - äkta gåslever och tryffel.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Istället för äkta gåslever och tryffel kan du använda en fin gåslever- eller ankpastej med tryffel.
  2. Börja med såsen. Fräs lök och peppar i 2 msk matfett några minuter utan att det får färg. Pudra över mjöl, tillsätt tomatpurén och späd med buljong under vispning. Tillsätt soja och 1 dl av vinet.
  3. Låt såsen sjuda på svag värme ca 10 minuter. Sila den, tillsätt resten av vinet och vispa ner 1 msk matfett. Så långt kan såsen göras klar och sedan bara värmas vid serveringen.
  4. Putsa oxfilén fri från senor och forma den till fina runda biffar. Ta med tunt mått ut rundlar från brödskivorna och stek dem frasiga och gyllenbruna på båda sidor i lite matfett. Håll dem varma i ugnen i ca 100 grader.
  5. Strö salt och peppar över köttet och låt det steka 5 minuter på varje sida. Lägg brödkrutongerna på tallrikar och lägg en köttbit på varje.
  6. Vänd gåslevern hastigt i lite smör i en panna och lägg en skiva på varje tournedos. Slå över den heta madeirasåsen, toppa slutligen med en skiva tryffel och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.