Gioacchino Rossini var en stor gourmet, minst lika ryktbar för sina improvisationer i köket som för sina operor. Flera maträtter bär hans namn och alla har de en sak gemensamt - äkta gåslever och tryffel.
Instruktioner
- Istället för äkta gåslever och tryffel kan du använda en fin gåslever- eller ankpastej med tryffel.
- Börja med såsen. Fräs lök och peppar i 2 msk matfett några minuter utan att det får färg. Pudra över mjöl, tillsätt tomatpurén och späd med buljong under vispning. Tillsätt soja och 1 dl av vinet.
- Låt såsen sjuda på svag värme ca 10 minuter. Sila den, tillsätt resten av vinet och vispa ner 1 msk matfett. Så långt kan såsen göras klar och sedan bara värmas vid serveringen.
- Putsa oxfilén fri från senor och forma den till fina runda biffar. Ta med tunt mått ut rundlar från brödskivorna och stek dem frasiga och gyllenbruna på båda sidor i lite matfett. Håll dem varma i ugnen i ca 100 grader.
- Strö salt och peppar över köttet och låt det steka 5 minuter på varje sida. Lägg brödkrutongerna på tallrikar och lägg en köttbit på varje.
- Vänd gåslevern hastigt i lite smör i en panna och lägg en skiva på varje tournedos. Slå över den heta madeirasåsen, toppa slutligen med en skiva tryffel och servera genast.
Publicerat den
1 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar