Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Traditionell cheesecake från New York

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Denna cheesecake är äkta vara, en kompakt, mäktig cheesecake med spröd smulbotten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 190 grader. Smörj en kakform med löstagbar botten, 23 cm i diameter.
  2. Lägg kexen i en matberedare och kör till smulor. Smält smöret i en kastrull över svag värme, rör sedan ner smulorna och socker. Tryck försiktigt ut smulorna i kakformens botten. Grädda i varm ugn i 8-10 minuter. Ta ut ur ugnen och låt svalna. Sänk ugnsvärmen till 160 grader.
  3. Lägg smör och socker till fyllningen i en stor bunke, och rör vitt och poröst med elvisp. Vispa ner äggen lite i taget. Rör ner mjöl, citronskal, citronsaft och vanilj. Lägg färskosten i en bunke och rör slät med elvisp. Rör försiktigt ner mjölken och sedan smör och sockerblandningen, lite i taget. Häll smeten över smulbotten och jämna till ytan. Grädda i 1 ½ timme.
  4. Häll gräddfil, florsocker och citronsaft i en stor bunke, och rör försiktigt med en träsked. Låt glasyren vila i kylen tills det är dags att använda den.
  5. Ta ut cheesecaken ur ugnen och höj värmen till 190 grader. Häll glasyren över cheesecaken, jämna till och grädda ytterligare 10 minuter eller tills kakan har stelnat. Stäng av ugnen och låt cheesecaken svalna i ugnen med luckan på glänt så att den inte spricker.
  6. Kyl cheesecaken 2 timmar innan servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.