Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Träkolshalstrad kalvnjure med béarnaisesås

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Enkelt och gott sätt att anrätta kalvnjure, om man inte vill flambera den eller göra senapssås till den. Kan göras på grill men blir godast på kolbädd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör en glödbädd.
  2. Ansa njuren och tag bort all talg med en liten, vass kniv. Peppra, salta, olja in med en neutral olja.
  3. Förbered potatis och béarnaisesås (separata recept).
  4. Skiva champinjonerna, svetta dem i het panna och tillsätt någon msk smör som får sugas upp. Peppra, salta och håll varmt.
  5. Halstra njuren på hög värme, vänd den så att den får ett rutmönster, men se till att den förblir rosa inuti. Svartpeppra och strö flingsalt över.
  6. Servera på varm tallrik med potatisen och béarnaisesåsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.