- Serverar: 1 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Enkelt och gott sätt att anrätta kalvnjure, om man inte vill flambera den eller göra senapssås till den. Kan göras på grill men blir godast på kolbädd.
Instruktioner
- Gör en glödbädd.
- Ansa njuren och tag bort all talg med en liten, vass kniv.
Peppra, salta, olja in med en neutral olja.
- Förbered potatis och béarnaisesås (separata recept).
- Skiva champinjonerna, svetta dem i het panna och tillsätt någon msk smör som får sugas upp. Peppra, salta och håll varmt.
- Halstra njuren på hög värme, vänd den så att den får ett rutmönster, men se till att den förblir rosa inuti. Svartpeppra och strö flingsalt över.
- Servera på varm tallrik med potatisen och béarnaisesåsen.
Publicerat den
11 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar