Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tranbärsglaserat kycklingbröst och ärtskum

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En fröjd för både öga och gom! Ser mer avancerat ut än vad det är att göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Krydda kycklingbrösten runt om med salt och peppar. Stek kycklingen på bägge sidor i olja så att den får fin färg. Lägg i en ugnssäker form.
  3. Glaze: Kärna ur och finhacka chilifrukten. Koka ihop ingredienserna till glazen till en simmig konsistens. Låt svalna något.
  4. Skeda över glazen, ställ formen i ugnen och stek kycklingen till en innertemperatur på ca 65°C i ca 20 minuter.
  5. Ärtskum: Koka ihop kycklingfond, vatten, grädde och crème fraiche tills halva mängden återstår. Lägg i ärter och körvel. Kör med stavmixer för att skumma upp såsen. Smaka av med salt och peppar.
  6. Dela kycklingen på mitten och lägg upp snyggt med tillbehören på tallrikar.
  7. Tillbehörs-förslag: Potatisklyftor,Potatiskroketter ,Potatisgratäng , tomatsallad .

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.