Till de friska tranbären smakar en söt mandelkräm fint. Tranbären går bra att byta ut mot lingon.
Instruktioner
- Arbeta ihop mjöl, smör och socker till en smulig massa, gärna i matberedare. Tillsätt ägget och arbeta ihop till en deg. Låt degen vila i en plastpåse i kylen ca 1 timme.
- Tryck ut degen i portionsformar eller i en stor form som mäter 24 cm i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. Låt vila minst 30 minuter i kylen.
- Sätt ugnen på 225 grader och förgrädda pajskalen mitt i ugnen, 8-10 minuter.
- Riv mandelmassan grovt och blanda med ägg och grädde. Blanda bär, socker och potatismjöl och fördela i pajskalen.
- Bred mandelsmeten över och grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.
- Servera pajen/pajerna med en klick lättvispad grädde.
Publicerat den
14 mars 2014
Liknande recept
Skriv kommentar