Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tranbärs- och pumpafröbröd

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Ett lite sött bröd som är utmärkt som variation till vörtbröd-

Ingredienser

Instruktioner

Värm vattnet till 37 grader. Rör ut jästen i degvätskan. Tillsätt sirap, salt, vetemjöl special och rågmjöl. Arbeta degen på medelfart i maskinen i 12 min. Tillsätt pumpafrön och tranbär. Arbeta degen i ytterligare 2 min. Låt jäsa under bakduk i 1 tim. Ta upp degen och dela den i 2 bitar. Forma bitarna till limpor. strö över vetemjöl. Lägg på en plåt med bakpapper. Snitta ytan med en vass kniv. Låt jäsa under bakduk i ca 45 min. Sätt ugnen på 210 grader. Grädda limporna i nedre delen av ugnen i ca 35 min.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Nelly8 31 december 2010

    Gott och uppskattat på julbordet! Passar bra som vanligt frukostbröd också. Blev något kompakt men det beror nog på att jag knådade allt för hand.

  • ingemar75 12 december 2012

    Gott, kommer INTE att räcka till julbordet! Få "köra" en omgång till.

  • ingemar75 17 december 2012

    Har nu bakat en omgång till. Får kanske "gömma" i frysen så det räcker till julbordet!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.