Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Trattkantarellpaj med spenat

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En riktig höstpaj.

Ingredienser

Instruktioner

Blanda ingredienserna till pajskalet i en matberedare. Smöret i små klickar. Starta blandaren och tillsätt vattnet, en msk i taget. Avbryt när innehållet börjar likna en boll. Tryck ut i pajform och ställ kallt ca en kvart. Förgrädda i 175 grader ca 10 minuter. Tina spenaten. Krama ur överflödigt vatten. Hacka lökarna och stek dom i smör. Tillsätt spenat och persilja och rör om ordentligt. Stek en stund till. Krydda med salt, peppar och muskot. Ställ åt sidan. Ha mera smör i pannan och stek trattkantarellerna så att allt vattnet kokar bort.. Salta lätt. Blanda med lök- och grön-hacket. Häll över i pajskalet. Vispa ihop mjölk och ägg. Riv osten (lagrad Grevé, Västerbotten eller Havarti passsar bra) och rör ner i blandningen. Häll alltihopa över pajen och ställ in i ugnen. ca 40 minuter i 175 grader.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • amateur 24 september 2010

    Låter gott för en som älskar både paj, spenat och kantareller! Men då jag är nybörjare i köket undrar jag - mängden svamp, är det före eller efter stekning? Hur mycket vatten avdunstar när de steks? En sak vet jag bestämt. Att det är en god idé att tina spenaten innan man börjar. Annars tar denna rätt hela dagen. Receptet punkt för punkt blir oerhört tidskrävande med andra ord. Fast när en amatör som jag fattar det, så är det väl inget problem... Ska prova denna med MASSOR av svamp! :-) Serverad med sallad och kall, torr champagne när en mycket speciell kvinna är på besök...

  • Ingevara 25 september 2010

    Ja, visst bör spenaten vara tinad i förväg. Borde kanske skrivit det. Mängden svamp är före stekning, men det är ett ganska flexibelt begrepp med svamp i volym, det går ju att packa väldigt mycket om man vill. Persiljan ska också vara ganska finhackad, annars blir den alltför volymkrävande. Borde ha skrivit det också. /Ingevara

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.