Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Trattkantarellsoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En smaktik soppa i höstmörkret. Bara att njuta! Ett gott bröd till känns inte heller fel.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta undan några små hela svampar. Skär svampen i mindre bitar. Fräs svamp + den finhackade löken i smör ca 10 min. Dofta över vetemjölet o rör om.
  2. Häll på lite av vattnet, bara ett par dl och rör runt så att mjölet verkligen löser sig. Häll sedan på resten av vattnet. Smula ner buljongtärningarna. Koka soppan på svag värme i 20 minuter.
  3. Vispa ner crème fraiche och tomatpuré. Smaksätt med salt och peppar. Smaka av med madeira eller citron. Strö gärna över finskuren gräslök. Soppan går bra att frysa.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.