Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Trattkantarellsoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Denna är perfekt som förätt på kräftskivan. Har lite roliga tillbehör som var och en kan plocka. Har även gjort den på " vanliga" kantareller med mycket gott resultat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg trattkantarellerna 1 timme om de är torkade.
  2. Fräs löken glansig i smöret. Sila av svampen, men tag tillvara på blötläggningsvattnet, och fräs svampen några minuter med löken.
  3. Rör ner tomatpuré och vetemjöl, och vispa ner vatten + blötläggningsvatten i omgångar.
  4. Tillsätt buljongtärning, grädde, citronsaft, tabasco och sherry. Sjud soppan 5-10 minuter och servera den sedan het, med tillbehören ur seperata skålar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.