Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Trattkantarellsoppa med kycklingpiroger

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Krämig skogssoppa med puffiga, lättgjorda piroger som innehåller kyckling, lök och äpple. Goda smakkombinationer!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala lök och potatis. Skär dem i bitar. Rensa svampen. Lägg svampen i en kastrull och låt vätskan koka bort på svag värme. Lägg i smöret och fräs svampen ordentligt tillsammans med lök och potatis.
  2. Häll på vinet och koka in det i svampen några minuter. Tillsätt därefter buljong och grädde. Koka sakta ca 15 minuter. Mixa soppan slät med stavmixer och smaka av med salt och peppra.
  3. Ansa skölj och skiva purjolöken till pirogerna. Riv äpplet grovt och strimla kycklingen. Bryn kycklingen i smör, tillsätt purjon och stek den mjuk. Smaksätt med salt och peppar. Blanda i äpplena.
  4. Sätt ugnen på 200 grader.
  5. Rulla ut smördegen och skär den i 9 lika stora bitar. Lägg fyllningen mitt på degen. Pensla kanterna runtom med uppvispat ägg. Vik ihop dem och tryck till kanterna med en gaffel.
  6. Lägg pirogerna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla dem med resten av ägget. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter.
  7. Servera den ljuvliga soppan med de puffiga pirogerna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.