Krämig skogssoppa med puffiga, lättgjorda piroger som innehåller kyckling, lök och äpple. Goda smakkombinationer!
Instruktioner
- Skala lök och potatis. Skär dem i bitar. Rensa svampen.
Lägg svampen i en kastrull och låt vätskan koka bort på svag värme. Lägg i smöret och fräs svampen ordentligt tillsammans med lök och potatis.
- Häll på vinet och koka in det i svampen några minuter. Tillsätt därefter buljong och grädde. Koka sakta ca 15 minuter. Mixa soppan slät med stavmixer och smaka av med salt och peppra.
- Ansa skölj och skiva purjolöken till pirogerna. Riv äpplet grovt och strimla kycklingen. Bryn kycklingen i smör, tillsätt purjon och stek den mjuk. Smaksätt med salt och peppar. Blanda i äpplena.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Rulla ut smördegen och skär den i 9 lika stora bitar. Lägg fyllningen mitt på degen. Pensla kanterna runtom med uppvispat ägg. Vik ihop dem och tryck till kanterna med en gaffel.
- Lägg pirogerna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla dem med resten av ägget. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter.
- Servera den ljuvliga soppan med de puffiga pirogerna.
Publicerat den
8 oktober 2012
Liknande recept
Skriv kommentar