Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Trattkantarellsoppa med smördegstrianglar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

God soppa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225º.
  2. Rensa svampen eller blötlägg den ca 30 minuter i varmt vatten om du använder torkad svamp.
  3. Hacka löken och fräs i smör i en kastrull. Lägg i svampen och fräs ytterligare en stund, tills vätskan från svampen har kokat bort. Tillsätt vatten och buljongtärningar och låt koka ca 15 min.
  4. Mixa och tillsätt crème fraiche. Låt soppan koka upp. Rör ut majstärkelsen i lite kallt vatten och vispa ner redningen i soppan. Låt den koka ytterligare några minuter. Låt smördegen tina något. Kavla ut den lite på mjölat bakbord. Skär i trianglar. Strö på senapsfrö och riven ost. Grädda i ca 10 min eller tills smördegstrianglarna fått fin färg. Servera tillsammans med soppan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.