Med utgångspunkt i färdigköpt vaniljglass är det både enkelt och roligt att göra den här goda glassdesserten.
Du kan göra den långt i förväg, men temperera den före serveringen.
Instruktioner
- Ta ut vaniljglassen ur frysen 15 minuter innan du ska använda den, så blir den lättare att arbeta med. Klä en avlång brödform invändigt med plastfolie eller bakplåtspapper.
- Rör ut pulverkaffet i det varma kaffet och blanda det med en tredjedel av vaniljglassen. Rör om ordentligt. Bred ut kaffeglassen i botten av brödformen, och låt den stå i frysen medan du gör resten av desserten.
- Mosa bären lätt med en gaffel. Blanda moset och muslin med hälften av vaniljglassen som finns kvar. Bred ut bärglassen över kaffeglassen och ställ in formen i frysen igen.
- Rosta kokosflingorna i en torr stekpanna tills de får fin, gyllene färg. Låt svalna. Skär bananerna i skivor och vänd ner dem i kokosen och i den resterande vaniljglassen. Bred ut ovanpå de andra lagren i brödformen och slå in den väl i plast. Frys minst 2 timmar.
- Servering:
Ta ut glassterrinen ca 15 minuter före servering. Skär den i tjocka skivor och lägg upp på assietter.
Publicerat den
21 april 2015
Liknande recept
Skriv kommentar