Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Trekantiga rågbröd med pumpafrön

(10 kommentarer)  
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Fluffiga och goda bröd som man håller sig mätt på.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm vatten till 37 grader. Smula jästen i bunken, häll över vattnet och rör tills det lösts upp.
  2. Rör i yoghurt, rapsolja och sirap.
  3. Tillsätt dinkelmjöl, rågmjöl, vetemjöl special, salt och frön. Rör ihop. Häll i vetemjölet tills degen är smidig och släpper bunken. Jag kör degen i assistenten i 20 min.
  4. Låt jäsa 30-60 minuter under bakduk i bunken. Sätt ugnen på 230 grader.
  5. Knåda sedan degen lite, dela den på två och rulla den till en lagom tjock svans, platta till något och skär degen i trekanter. Jag brukar smörja ett bakplåtspapper i lite rapsolja och rulla degen på pappret. Smörj även handflatorna med lite olja så går det som smort utan kladd. Lägg upp på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa ytterligare 30 min.
  6. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pumpafrön och linfrön. Grädda ca 10 min tills bröden fått fin färg.

Liknande recept

Kommentarer (10)

  • mialund 23 juni 2009

    Hej! Ska man verkligen knåda degen i assistenten i 20 min? undrar bakglada Mia

  • proppan2 13 juli 2009

    Jättegoda! De ska jag helt klart baka fler gånger.

  • hanna_s 16 juli 2009

    Jättegott bröd! Rekomenderas.

  • Lennart_58 12 augusti 2009

    Jättegott, full poäng naturligtvis. Lennart.

  • mep 12 september 2009

    Underbart goda bröd. Är så tacksam för att ha fått ta del av detta recept. Mvh Marianne

  • e-stjernan 8 april 2010

    Wow! Verkligen jättegott bröd! Jag skippade dock solrosfrön och pumpakärnor och körde med linfrön på limpan. Hade också bara 2 dl vetemjöl och 2.5 dl dinkelmjöl extra då. Detta blev iaf en 5 poängare!! Supergott!

  • nibarius 6 augusti 2011

    Jätte gott bröd, men varje gång jag bakar det blir jag tveksam och undrar om jag gör rätt. För att få degen att bli smidig och inte jättekladdig måste jag lägga till mellan 0.5 och 1 liter extra vetemjöl special utöver det som står i receptet. Har någon mätt upp exakt hur mycket möjl de egentligen använder för detta bröd?

  • Avacado 20 november 2011

    Mycket gott rågbröd. Hade ingen yoghurt så de blev mjök istället, det gick lika bra. Skippade linfrö. Behövde ca 1½ dl extra vetemjöl special. Detta kommer att bakas många gånger.

  • asahar 1 november 2012

    Hur många bullar får man på 1 sats?

  • matfrippan 1 november 2012

    Ungefär 20 st :) /Matfrippan

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.