Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Trendigaste kryddsmöret

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Imponera på gästerna genom att byta ut det klassiska kryddsmöret mot en spännande 2.0-variant . Genom att använda toppkockarnas miljösmarta knep nyttjar du mer av styckdetaljen. Varsågod- kryddfettet med extra allt!

Ingredienser

Instruktioner

Smält den rena fett kappan i en stekpanna på medelvärme tills så mycket som möjligt av fett är flytande. Bryn smöret till 158-160 grader och vänd ner hälften av vitlöken. Blanda samman rapsgrisfettet med smöret och låt svala. Tillsätt citron-zesten samt resterande vitlök och timjan. Smaksätt med salt och peppar efter behag. Forma till en rulle och lägg in i frysen till användning. Riv eller skiva över det nygrillade köttet.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • boz1965 16 augusti 2015

    Nä, det var inte gott alls.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.