Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Triffle med citronmousse, hallon och ingefärskakor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lyssna bara på orden: citronmousse, hallon och ingefärskakor. Och sen tänker du: "Vad gott det skulle vara att blanda allt". Yes, det är precis det jag gjorde och herregud vad gott det är. Ett måste i sommar! Citronmoussen är gjord på gelésocker istället för gelatinblad, så den är helt vegansk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ingefärskakor: Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop smör, socker och sirap i en bunke. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och ingefära i en annan. Arbeta sedan ner mjölblandningen i smöret. Nyp ihop till en smidig deg och dela i tre delar.
  2. Rulla ut till långa rullar och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Platta till och tryck sedan ett fint mönster med en gaffel. Grädda kakorna i 12-15 minuter. Ta ut och skär dem i snittar innan du låter dem svalna helt.
  3. Citronmousse: Blanda gelésocker och citronsaft i en kastrull. Värm tills sockret smälter. Ta kastrullen från plattan och rör ner det rivna citronskalet. Vispa grädden fast och fluffig tillsammans med vaniljsockret. Vänd ner socker/citron-blandningen i grädden.
  4. Krossa hälften av ingefärskakorna (resten får du äta upp senare eller frysa in). Varva ingefärskakor, citronmousse och färska hallon i vackra serveringsglas eller skålar. Servera!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.