Lyssna bara på orden: citronmousse, hallon och ingefärskakor. Och sen tänker du: "Vad gott det skulle vara att blanda allt". Yes, det är precis det jag gjorde och herregud vad gott det är. Ett måste i sommar!
Citronmoussen är gjord på gelésocker istället för gelatinblad, så den är helt vegansk.
Instruktioner
- Ingefärskakor:
Sätt ugnen på 175 grader.
Rör ihop smör, socker och sirap i en bunke. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och ingefära i en annan. Arbeta sedan ner mjölblandningen i smöret. Nyp ihop till en smidig deg och dela i tre delar.
- Rulla ut till långa rullar och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Platta till och tryck sedan ett fint mönster med en gaffel. Grädda kakorna i 12-15 minuter. Ta ut och skär dem i snittar innan du låter dem svalna helt.
- Citronmousse:
Blanda gelésocker och citronsaft i en kastrull. Värm tills sockret smälter. Ta kastrullen från plattan och rör ner det rivna citronskalet. Vispa grädden fast och fluffig tillsammans med vaniljsockret. Vänd ner socker/citron-blandningen i grädden.
- Krossa hälften av ingefärskakorna (resten får du äta upp senare eller frysa in). Varva ingefärskakor, citronmousse och färska hallon i vackra serveringsglas eller skålar. Servera!
Publicerat den
2 juli 2015
Liknande recept
Skriv kommentar