Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tryffelbakelser med choklad och blåbär

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Ljuvligt söta bakverk med len chokladtryffel och somrig topping av bär.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj bakelseformar eller engångsformar av aluminium. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser i matberedaren. Tillsätt smöret i små kuber, och sirapen. Mixa snabbt ihop till en deg. Forma degen till en rulle och skär i bitar. Tryck ut degen i formarna.
  3. Ställ dem på en plåt. Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter. Om kakorna gräddats i bakelseformar, stjälp upp dem genast. Används engångsformar behöver kakorna inte stjälpas upp. Låt kallna.
  4. Fyllning: Koka upp grädde och mjölk. Hacka chokladen, lägg i den och låt smälta under omrörning. Kyl chokladmassan. Vispa massan porös. Tillsätt äggulan.
  5. Fyll chokladtryffeln i formarna och tryck försiktigt ner blåbär. Förvara kakorna i kylen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.