Tar lite tid att göra, men blir syndigt god.
Rekommenderas absolut inte för bantare.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°C.
- Kläm fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar botten, ca 24 cm diameter.
Smörj form och bakplåtspapper med smör.
- Riv mandelmassan grovt. Rör samman den med smöret (+ ev mandel och apelsinjuice).
Tillsätt äggen ett i taget under omrörning. Bred ut smeten i formen.
- Grädda i mitten av ugnen, 15–20 minuter. Låt kallna i formen. Ta ur mandelbottnen från formen och diska formen.
- Blanda grädde och gelésocker i en kastrull. Koka upp under omrörning, så att allt blandas. Tag kastrullen från plattan och blanda i rivet apelsinskal och apelsinsaft.
- Lägg tillbaka mandelbottnen i formen och häll pannacottan över. Ställ kallt för att stelna.
- Finhacka chokladen. Koka upp grädden och honungen i en kastrull. Slå den kokande grädden över chokladen. Rör om tills chokladen smält.
Kör tryffeln med en elvisp till krämig konsistens.
Fördela tryffeln över pannacottan.
Garnera ev med bär.
Publicerat den
10 januari 2009
Kommentarer
Skriv kommentar
Det väldigt gott! :) det måste jag bara testa någon gång:)
Jo, den är riktigt god - och den räcker till många, för man orkar inte äta så stora bitar.