- Serverar: 10-12 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Jättegod rulltårta, kan serveras som dessert med vispad grädde eller bara en skiva till kaffet.
Instruktioner
- Börja med fyllningen. Bryt chokladen i bitar och smält under omrörning i grädden på svag värme.
- Vispa blandningen slät och smaksätt. Låt chokladen svalna, först i kallt vattenbad sen i kylskåp ca 1 timme. Chokladen ska bara stelna till bredbar konsistens, inte bli hård.
- Klä en liten långpanna, ca 30x40 cm med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i potatismjöl, vetemjöl, kakao och bakbpulver och rör ner i äggvispet. Bred ut smeten i pannan, grädda i 250 grader ca 5 minuter. Strö över lite socker och låt kakan svalna något.
- Stjälp upp den på nytt pakpapper och dra av det använda papperet. Låt kakan kallna under bakduk.
Rör fyllningen smidig och bred den över kakan.
- Rulla ihop den och linda in i bakpapperet. Lägg kakan på skarven i kyl nångon timme. Skär usedan upp kakan till bakelser och sägg upp med vispad grädde och huvlad choklad.
Publicerat den
26 april 2011
Skriv kommentar