Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tsebhidorho-Het kycklingryta från Eritrea

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

En rätt som jag fick av en arbetskamrat som är från Eritrea.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka löken fint. Stek dem i smöret i en gryta på medelstark värme.
  2. Tillsätt berberekryddan och därefter tomaterna. Rör om.
  3. Dela kycklingen skölj kycklingen väl i vatten. Om du använder kycklingfile så ska dem vara hela.
  4. Gnid in dem med citron och salt. Lägg bitarna i grytan, blanda med såsen.
  5. Pressa i vitlöken och tillsätt den fint hackade ingefäran.
  6. Låt grytan puttra på svag värme,ca 30-40 min eller tills kycklingen är färdig. Smaka av med salt.
  7. Servera tillsammans med sallad, jag serverar även ris till men det får ni avgöra själva och (kichbröd Eritrianskt bröd) går bra med annat bröd

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.