Revben som är kokta sen grillade är otroligt goda.
Instruktioner
- Koka upp en stor kastrull med vatten, lökklyftor, hela vitlöksklyftor, salt och svartpepparkorn.
- Dela revbenen på mitten så att de ryms i kastrullen och koka dem långsamt i 1,5 timme.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Ta upp köttet och torka det med hushållspapper, lägg spjällen på en ugnsplåt och pensla med BBQ glaze (recept nedan).
- Griljera spjällen i ugnen, cirka 30 min. (Pensla gärna glaze en gång till under griljering)
- Glaze
Blanda muscovado socker, soja, honung och ketchup i en bunke.
Skala och riv ingefära och vitlök och blanda i glazen.
- Tips!
Tiden kan variera beroende på ugn. Har man en ugn utan varmluft bör man höja temperaturen till 225-250 grader. Griljera tills glazen har fått fin färg och torkat in lite.
Publicerat den
1 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar