Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tunna vetekakor

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 25 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Mjuka och tunna kakor som är mångas favorit. Klart godare än de du köper i plastpåse...

Ingredienser

Instruktioner

Häll mjölken i degbunken och finfördela jästen däri. Blanda ner alla ingredienserna utom saltet. Knåda degen i 10 minuter med degblandare. Tillsätt saltet och knåda ytterligare 5 minuter. Låt degen vila 30 minuter. Tag upp på bakbordet och kavla ut till den blir 1 cm tjock. Ta ut runda kakor med ett dricksglas. Kavla ut kakorna så de är riktigt tunna. Låt jäsa på plåten till de har blivit ca. 1 cm höga. Nagga kakorna precis innan de ska in i ugnen Grädda i 225° ca 8 minuter Låt svalna under bakduk på galler.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • anette336 26 maj 2012

    Vill prova det här receptet, men är det kall mjölk man blandar jästen i? Och skulle jag kunna använda torrjäst? Hur gör jag i såna fall? Tack!

  • flabban 26 maj 2012

    Jo, det är kall mjölk som man använder. Jag är lite osäker på om du kan använda torrjäst, för är det inte så, att för att få igång jäsningen så behöver man värma mjölken. Var inte rädd för att testa, jag tror nog resultatet blir det samma. Lycka till.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.