Tunnbröd baka recept

Laddar...
Din sökning gav 58 träffar

Gudruns mjuka tunnbröd

Riktigt, riktigt gott bröd! Fungerar utmärkt att äta till frukosten osv. Detta brödet gjorde alltid jag och min pappa när jag var mindre. Tar faktiskt ganska lång tid, men beroende på personstyrka ..Mjukt tunnbröd

I Jämtland bakas tunnbröd med kokt potatis i degen för att brödet skall bli lite segt och kunna vikas ihop med en fyllning. Kambröd kallas brödet som bakas på rågsikt. Det här är en variant bakad på v..Ärtbulla-tunnbröd från Dalarna

Laknäsbulla eller som vi kallar det Ärtbulla är typisk landskapsbröd från Dalarna och speciellt vid jul. Mamma bakade alltid detta vid jul när jag var liten men nu är det min tur att vara mamma och b..


Hårt tunnbröd

Detta recept bakar jag 3 gånger per år i riktig vedugn. Degen gör jag kvällen före, och låter den stå i källaren under natten.Räksallad

Det kan vara väldigt frustrerande att bo utomlands när man blir sugen på något gott som man äter hemma i Sverige, Räksallad har varit en av dem tills idag. Nu har jag äntligen ett supergott recept so..


Mjukkaka

En härligt seg och god mjukkaka som är ett gammalt släktrecept. Bakas i el-ugn eller bagarstuga.


Tuttul

Ett mjukt tunnbröd från Rättvik kallas tuttul. Världens godaste är det också!! Brödedt gräddas i vedeldad ugn men kan även gräddas i het stekpanna på spisen. Traditionellt bakat gör man kakorna ca..


Räk och mangoröra med chili

Det är ofattbart hur snabbt det går att göra något så gott. Den här röran innehåller lyxiga räkor, exotisk mango och het chili som tillsammans med ett nybakat bröd blir till en himmelsk smakupplevelse..


Skärgårdskakor

Ljuvliga tunnbröd som du gräddar i stekpanna. Baka många för de går åt fort. Frys dem och värm dem sedan snabbt i brödrosten.


Kornbröd

Till tunnbröd brukar man använda kornmjöl, men för övrigt är det inte så vanligt i matbröd. Bröd på kornmjöl blir lite "kortare" i konsistensen än bröd bakat på andra mjölsorter.


Min tonfiskröra

Utvecklade röran från min tonfisktoast och resultatet blev en riktigt god röra som passar lika bra till baguetten, frallan, tunnbrödet och en rostad macka som den gör till en bakad potatis. Riktigt go..


Tjörnkaka

Tjörnkaka är ett mjukt tunnbröd som bakas på häll, gärna i en vedeldad gammaldags bakugn, där brödet med hjälp av en bakfjöl roteras för att gräddas jämnt. Det går också bra att använda en elektrisk s..


Blana

Det finns lika många recept på blana som det finns öviks bor Super gott på tunnbröd helst hembakat